Rychlost.sk Blog Čaká nás revolúcia vo vyhľadávaní na internete? OpenAI prichádza so SearchGPT

Čaká nás revolúcia vo vyhľadávaní na internete? OpenAI prichádza so SearchGPT

OpenAI predstavuje SearchGPT, revolučný vyhľadávač využívajúci umelú inteligenciu. Zabudnite na nekonečné preklikávanie odkazov. SearchGPT vám poskytne presné a aktuálne informácie z webu v reálnom čase.

Čaká nás revolúcia vo vyhľadávaní na internete? OpenAI prichádza so SearchGPT

Umelá inteligencia sa stáva stále bežnejšou súčasťou našich životov a teraz sa chystá zásadne premeniť aj spôsob, akým vyhľadávame informácie na internete. Spoločnosť OpenAI, známa predovšetkým vďaka svojmu chatbotu ChatGPT, predstavila nový vyhľadávač SearchGPT, ktorý sľubuje revolúciu v online vyhľadávaní.

Koniec otravného preklikávania odkazov

Zabudnite na nekonečné prechádzanie stránok s výsledkami vyhľadávania. SearchGPT využíva umelú inteligenciu na to, aby ste sa k relevantným informáciám dostali rýchlejšie a efektívnejšie. Stačí formulovať dotaz, rovnako ako by ste sa pýtali napríklad svojho kamaráta, a SearchGPT vám poskytne zrozumiteľnú odpoveď doplnenú o odkazy na relevantné zdroje.

Na rozdiel od ChatGPT, ktorý sa spolieha na staršie dáta, SearchGPT pracuje s informáciami z webu v reálnom čase. To znamená, že vždy získate aktuálne informácie a nebudete musieť zložito overovať ich platnosť.

Ako SearchGPT funguje v praxi?

Predstavte si, že chcete pestovať paradajky na záhrade. Namiesto toho, aby ste prechádzali desiatky webových stránok s všeobecnými informáciami, opýtate sa SearchGPT: „Aké odrody paradajok sú najlepšie na pestovanie v skleníku?“.

SearchGPT vám poskytne nielen zoznam vhodných odrôd, ale aj odkazy na webové stránky s podrobnými informáciami o pestovaní, tipy od skúsených záhradníkov a ďalšie užitočné rady.

SearchGPT je zatiaľ vo fáze testovania pre obmedzený počet používateľov, ale OpenAI plánuje jeho integráciu do ChatGPT a sprístupnenie širokej verejnosti. Ak sa SearchGPT osvedčí, môže znamenať revolúciu v spôsobe, akým vyhľadávame informácie na internete.

Seká sa vám Netflix? Načítava sa YouTube celú večnosť? Možno je na vine nedostatočná rýchlosť vášho internetu. Zistite s nami, aké rýchle pripojenie potrebujete pre plynulé streamovanie v štandardnom, vysokom aj ultra vysokom rozlíšení.

Sieťové ethernetové káble sa spravidla využívajú na prenos dát. Štandardy IEEE 802.3af a 802.3at však navyše definujú funkciu napájania po sieťovom kábli. Malé sieťové zariadenia tak môžete napájať aj bez nutnosti privádzať napätie ďalším samostatným káblom. Poďme sa zamerať na výhody a nevýhody PoE (Power over Ethernet) a jeho špecifiká.

Zostať online aj na cestách? Či už chcete zdieľať zážitky s blízkymi, plánovať trasu alebo si len skrátiť dlhú chvíľu pri filme, bez internetu sa nezaobídete. Ako si ale zabezpečiť rýchle a bezpečné pripojenie aj mimo domova? Preskúmajte s nami rôzne možnosti od mobilných dát cez verejné Wi-Fi siete až po špecializované riešenia, ktoré vám zabezpečia internet aj na dovolenke.

Náš sprievodca vám pomôže zorientovať sa v záplave ponúk internetových poskytovateľov a nájsť ten najlepší pevný internet pre vašu domácnosť. Zistite, na čo by ste si mali dať pri výbere pozor a medzi akými alternatívami môžete vyberať.

Snívate o internete, ktorý si môžete vziať kamkoľvek? Potom by ste mali zvážiť prechod na prenosný internet. Náš sprievodca vám ukáže, ako funguje a čo všetko dokáže. Dozviete sa všetko o jeho výhodách, ale aj o mínusoch a nakoniec vám poradíme, ako na jeho správny výber.

Objavte, ako jednoducho premeníte váš smartfón na prenosný Wi-Fi router. Náš podrobný sprievodca vás krok za krokom prevedie procesom vytvorenia mobilného hotspotu na Android aj iOS zariadeniach. Či už potrebujete zdieľať internet s priateľmi alebo pracovať na notebooku aj mimo vašu domovskú sieť, tento článok vám ukáže, ako na to.

Ďalšie jazykové verzie